BLOG AS ~

My Photo
Assalamualaikum dan Salam Kasih Sayang! Pemilik blog ini bernama Asmidar Bt. Hanan. Segala pertanyaan dan permasalahan boleh terus diajukan pada As di 014-2297656 atau emelkan ke asmidarhanan86@gmail.com. As sedia membantu anda. Terima kasih kerana sudi melawat blog As =)

Sunday, 19 May 2013

Masalah Kencing Tak Lawas : Simptom dan Cara Atasi



Assalamualaikum

Peningkatan kekerapan orang yang menghubungi As dan juga bisnes-bisnes partner bertanyakan produk untuk membantu mereka yang mengalami masalah kencing tak lawas mendorong As untuk berkongsi tentang permasalahan kencing tidak lawas. Masalah ini tak mengira siapa, makin ramai yang mengalaminya sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Persoalannya, kenapa dan bagaimana ia berlaku?




Menurut Pakar Urologi dari Greneagles Kuala Lumpur, Dr. George Lee, kencing tidak lawas merujuk kepada pembuangan air kecil secara tak terkawal. Ada beberapa maksud bagi masalah kencing tak lawas, samaada mempunyai halangan perlahan untuk keluar, ada pesakit yang suka menahan air kencing dan ada jua mengalami tidak boleh mengeluarkan air kencing sehingga habis. 

Bagi golongan lelaki, air kencing tidak lawas berlaku apabila kelenjar prostat semakin membesar, usia meningkat atau juga kepada pesakit yang mengalami kanser prostat. Bagi wanita, ia biasanya berlaku untuk wanita yang sudah melahirkan anak secara normal dan juga untuk wanita yang sudah mengalami menapause kerana paras estrogen yang menurun. Pertambahan kes kencing tidak lawas juga berlaku kerana makin ramai yang suka menahan diri dari membuang air kecil. Kebanyakan mereka memilih untuk tidak membuang air kecil berikutan faktor kebersihan dan sesetengah kes, malu untuk ke tandas awam.





Bagaimana ingin mengenalpasti anda menghadapi masalah kencing tak lawas? Anda akan mengetahuinya apabila anda tidak berasa puas untuk membuang air kecil seperti masih ada air kecil yang tidak dapat dibuang. Ada juga pesakit yang kerap rasa ingin buang air kecil tapi sebenarnya hanya setitik dua sahaja yg keluar. Yang agak teruk, air kencing yang keluar bercampur dengan darah dan ia memang menyakitkan. 




Masalah penyakit kencing tidak lawas ini akan mengganggu kualiti hidup pesakit.  Bagi yang beragama Islam, masalah kencing tidak lawas boleh memberi masalah kebersihan untuk solat. Air kencing tidak lawas yang serius boleh mengakibatkan jangkitan kuman pada air kencing yang tertinggal. Lebih kronik, air kencing tidak lawas boleh menggangu fungsi buah pinggang. Keadaan ini menyebabkan pesakit mudah terkucil ketika batuk, bersin malahan ketika ketawa. 

Cara untuk atasi masalah kencing tidak lawas samaada anda boleh bertemu doktor untuk ujian aliran air kencing dan mengambil ubat untuk sepanjang hayat atau melalui pembedahan. 

Alhamdulillah, DCL mempunyai produk yang sangat sesuai untuk membantu mereka yang mengalami masalah seperti ini dan sudah ramai yang kami berjaya bantu dengan AMAZING dan OXY-PI. Mereka sangat berpuas hati. Tanpa perlu pengambilan ubat sepanjang hayat, mereka kini bebas dari masalah kencing tidak lawas. 



Amazing, sesuai dengan namanya yang sangat menakjubkan merupakan adunan bersama madu asli, kismis, buah tin, kurma merah, buah zaitun, habatus sauda, dong quai, dang shen dan ubi jaga. Kandungan hebat Amazing membantu untuk melancarkan fungsi buah pinggang dan membantu mereka yang menghadapi kencing tidak lawas akibat batu karang.




Oxy-pi merupakan air ionik dengan ciri-ciri "air hidup" bersifat alkali yang kaya dengan oksigen amat berkesan membantu proses penyingkiran asid urik, fosfat dan keracunan makanan. Struktur molekul air dalam kelompok kecil yang berbentuk heksagon dan galian dalam bentuk ion menjadikan kuasa penyerapan tertinggi. Oleh sebab itu, Oxy-Pi mampu membantu melancarkan pembuangan air kecil selain mengawal tahap gula dalam darah seterusnya mengawal gejala kencing manis.

Cara penggunaan :

2 sudu Amazing 5 kali sehari dan air Oxy-Pi 5 botol 250ml sehari. InsyaAllah, anda akan merasakan perubahannya pada keesokan harinya. Selamat mencuba !


Hubungi As di 014-2297656 untuk produk anda =)






2 comments:

  1. Assalamualaikum, saya di kawasan shah alam, bagaimana saya hendak mendapatkan produk ini (Oxy-Pi)

    ReplyDelete
  2. info yg menarik.. pertama kali mendengr mngenai produk ini..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...